B&B ‘Op de Lekdijk’ ligt aan de rivier de Lek, in het polderlandschap van de Alblasserwaard. Het is een bijzondere plaats waar de ruimtelijkheid van de polder en het weidse uitzicht over een levendige rivier samenkomen, terwijl de gezellige drukte van enkele oude stadjes op fietsafstand te vinden is. ‘Op de Lekdijk’ ligt vlak bij de Zijdeweg: u bent zo op de smalle Tiendweg met z’n knotwilgen en elzen, waar het prima wandelen en fietsen is. Vlak achter ons huis liggen de drie molens van Streefkerk, op wat grotere afstand zijn twee eendenkooien. We hebben wandel- en fietsroutes voor u beschikbaar.
Het buitendijkse gebied ‘gors Landhoeve’ met z’n slikken en schorren is een eldorado voor de vogelaars. Vooral in de winter zijn tientallen soorten watervogels te zien die op de Lek of Gors Landhoeve overnachten. Vanuit de bovenste gastenkamer hebt u ‘s winters een schitterend uitzicht op de talloze watervogels in de Lek. In de zomer worden hier vrijwel alle in ons land voorkomende weidevogels gezien, maar ook de zilverreiger, uilen en sperwers.
Voor het huis is er aan de Lek een strandje, waar u lekker aan het water kunt liggen. Ook voor vissers is de Lek een prima stek.

De molens van Kinderdijk moet je wel gezien hebben

U wilt vast de molens van Kinderkijk bekijken: één molen is voor bezoekers toegankelijk. Een bezoek aan het prachtige binnenstad van Dordrecht met hofjes, het Dordrechts Museum en het Hofcomplex of de Zilverstad Schoonhoven is zeer aan te raden. B&B ‘Op de Lekdijk’ is ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Rotterdam (per auto in een half uur bereikbaar) met zijn havens, musea en dierentuin. Dordrecht en Rotterdam zijn vanuit Alblasserdam per waterbus (Fast Ferry) bereikbaar: dus ideaal voor een tochtje per fiets. De Alblasserwaard met de riviertjes de Alblas of Graafstroom en de Giessen leent zich uitstekend om te wandelen, te fietsen of een solextoer te maken. U kunt door de Graafstroom een rondvaart maken, maar ook verkennen per roeiboot of kano.
Geniet van het vloedbos met z’n bevers door een dagtocht naar de Biesbosch. Of laat u verrassen door de knotsgekke uitdragerij ‘De Graanbuurt’ in Giessenburg.
In de directe omgeving kunt u heerlijk eten. In restaurant ‘De Limonadefabriek’ – op minder dan 2 km van ‘Op de Lekdijk’ – kunt u heerlijk eten, maar ook een workshop koken volgen. De Gieser Wildeman te Noordeloos heeft één Michelinster. Ook in Bergambacht en Alblasserdam zijn goede restaurants met schappelijke prijzen.