‘Op de Lekdijk’ was van oorsprong een boerderij en heeft een rieten kap. In het voorhuis, dat hoog in de dijk ligt zijn de gastenkamers. Het voorhuis met de gastenkamers heeft een eigen entree. Wij wonen zelf in het lager gelegen achterste deel van het huis.
In een vrijstaande stal uit 1909 is een atelier van ruim 40 m2 – waar u in overleg gebruik van kunt maken. Het atelier heeft een houtkachel, een aanrecht, koelkast, een grote hobbytafel en een werkbankje. Het atelier heeft ook een eigen toilet, op de verdieping is een zithoek.
In het atelier kunnen workshops worden gegeven maar kan door onze gasten in overleg ook als recreatieruimte voor andere activiteiten worden gebruikt.
Er is een afgesloten stalling voor fietsen en een stal waar in het voorjaar de schapen met lammeren staan. In overleg kan de stal – waar jaarlijks zwaluwen broeden – ook voor de paarden van gasten gebruikt worden.
Achter het huis is een boerderijtuin met terras waar u gebruik van kunt maken, u kunt daar bij mooi weer ontbijten. Ook kunt u in de in de boomgaard of achter de stal onder de oude appelboom zitten.

Over het bruggetje, in het weiland of in de boomgaard lopen onze schapen (twee Hampshire-down ooien en Bram: de ram), onze krielkippen en haan. In het voorjaar hebben we vaak lammetjes. In de boomgaard staan hoogstam fruitbomen (appels, peren, pruimen, kersen en een walnoot). Ook staan er laagstam kersen, hazelaars, bessenstruiken, maar ook bramen. Langs de rand van het weiland staan knotwilgen.

In het voorjaar hebben we vaak een paar lammetjes

In de sloten om het weiland broeden waterhoentjes en meerkoeten.
Onze buurman – een boer die de allerbeste kwaliteit vleeskoeien heeft – zorgt voor veel nestgelegenheid voor eenden, zodat in het voorjaar tientallen eendenkuikens in onze sloten zwemmen.